Tallers de pantalles

El mòbil i tu?

Dinamització d'una sessió d’una hora o una hora i mitja per a joves (principalment 1er).  Abordant els primers contactes amb les pantalles, especificament amb el mòbil i parlarem dels primers contactes amb les xarxes socials i els videojocs.

La tecnologia, les tasques acadèmiques i i les relacions socioafectives de les adolescents passen cada vegada més per l'ús de les pantalles. La realitat virtual esta molt present en el dia a dia de les joves i augmenten els efectes de risc en la salut.

En el taller contextualitzarem l'ús del mòbil. Revisarem quantes hores es passen a les pantalles i quin contingut consumeixen. Donarem alternatives a les pantalles. Revisarem els indicadors de possible addicció a les pantalles i els efectes perjudicials per la salut.

PANTALLES - XARXES SOCIALS - ADICCIÓ

No puc sortir del joc!

Dinamització d'una sessió d’una hora o una hora i mitja per a joves (principalment 2n) abordant l'ús i les adiccions als videojocs i a les xarxes socials.

Parlarem de com les xarxes socials formen part de la realitat i de les relacions

socioafectives de les persones joves.

Com ens afecta si tenim més o menys likes en una publicació.

Analitzarem com les xarxes socials afecten a la nostra autoestima i veurem com en les publicaions es mostra només una part de la realitat de les persones.

Treballarem l'impacte en la salut mental ( trastorns alimentaris,

depressions, ansietat i suicidis ) i com es poden aguditzar amb l'abús i la exposició sense límits a les xarxes socials.

VIDEOJOCS - XARXES SOCIALS - ADICCIÓ

Quan val un like?

Dinamització d'una sessió d’una hora o d'una hora i mitja per a joves (principalment 3er) abordant com afecten a l'autoestima i a la salut mental les xarxes socials.

Parlarem de com les xarxes socials formen part de la realitat i de les relacions socioafectives de les persones joves. Com ens afecta si tenim més o menys likes en una publicació. Quin tipus d'influencers seguim, quins exemples ens donen i visibilitzarem d'influencers alternatius.

Analitzarem com les xarxes socials afecten a la nostra autoestima i veurem com en les publicaions es mostra només una part de la realitat de les persones.

Treballarem l'impacte en la salut mental ( trastorns alimentaris, depressions, ansietat i suicidis ) i com es poden aguditzar amb l'abús i la exposició sense límits a les xarxes socials.

PANTALLES - XARXES SOCIALS - AUTOESTIMA

Ni a les xarxes, ni enlloc!

Dinamització d'una sessió d’una hora o hora i mitja per a joves (principalment de 4rt d'eso) enfocada a detectar i prevenir el ciberassetjament i les violències a les xarxes socials.

L’ús de les noves tecnologies en el dia a dia de les joves i les seves relacions socioafectives passen pel contacte i l'experimentació a través de les xarxes socials. Aquesta realitat ha creat noves formes de violència i d'abusos, aprofitant la immediatesa, la disponibilitat, i l’anonimat que ofereix internet.

En el taller parlarem de com detectar un ciberassetjament i que fer si l'estem vivint. 

Què és el sexting i com realitzar aquesta pràctica de forma segura. 

Què és el sexpreading, què fer si el vivim i o si ens arriben imatges o videos amb contingut sexual d'alguna persona, sense el seu consentiment i què pot constituïr un delicte. 

CIBERASSETJAMENT - SEXTING - SEXPREADING